Crizantema ghiveci Mix P19N

Crizantema ghiveci Mix P19N

Crizantemele, numite si tufanele, dumitrite sau margarete de toamna, sunt un gen de flori (Chrysanthemum), format din aproximativ 30 de specii de plante perene, aparținand familiei Asteraceae, native Asiei și Europei de nord-est.

Speciile genului Chrysanthemum sunt plante perene, ierboase, care cresc pana la 50–150 cm inaltime, cu frunze adanc crestate si flori mari, de culori diverse.

Aceste plante servesc drept hrana pentru larvele unor specii de fluturi.

Crizantemele au fost cultivate in China inca din secolul al XV-lea i.Hr. Un oraș antic chinez a fost numit Ju-Xian, in traducere "orasul crizantema". Planta a fost introdusa in Japonia probabil in secolul al VIII-lea a.d., iar imparatul a adoptat-o ca sigiliu imperial. In Japonia exista un "Festival al Fericirii" dedicat florii.

Floarea a fost adusa in Europa in secolul al XVII-lea. Linnaeus a numit-o conform prefixului grecesc chrys-, care inseamna auriu (culoarea initiala a florilor), si -anthemon, insemnand floare.

Crizantemele sunt cultivate si sunt reproduse desecole intregi, rezultand un numar mare de specii azi pe glob. Printre cele maicunoscute sunt crizantemele cu mai multe flori pe fir, disponibile in toatagama de culori, mai putin in culoarea albastru.

Crizantemele sint foarte populare datoritaculorilor vii si a sperantei ridicate de viata. De-a lungul istoriei,crizantemele, in special varianta mov, au fost utilizate ca legume datorita continutuluimare de vitamine si de saruri minerale, pe care acestea le contin.

Chinezii folosesc frunzele si lastariicrizantemelor pentru a-si  aroma mincarurile preparate. Japonezii aveau oreteta dupa care preparau un leac al nemuririi, in care erau folosite petaleale crizantemelor. Ceaiul de crizantema alba era folosit pentru a vindecadepresiile sau migrenele. Crizantemele rosii erau folosite de chinezi camedicamente pentru mentinerea tineretii si incetarea ritmului de imbatrinire.Crizantemele rosii sint numite la noi si dumitrite, ele fiind asociate linistii,impacarii, iertarii dar si tristetii. Romanii  considera ca aceste flori suntflorile Sfantului Dumitru,  celebrat pe data de 26 octombrie in Romania.Aceste flori sint primite cu zimbetul pe buze in tari precum SUA, Japonia sauChina.

Crizantemele pot cu succes sa ne infrumusetezecurtile, apartamentele sau putem sa le pastram o perioada indelungata inghiveci,  avind astfel parte de compania lor cat mai mult timp. Acestorflori le putem aprecia, mai toata toamna,  frumusetea deosebita, dar siparfumul discret pe care ele il emana prin incaperi.

Inaltime planta
Inaltime 10 cm
Diametru Ghiveci
P19 19 cm

Spune-ţi opinia

Notă: Codul HTML este citit ca şi text!
    Rău           Bun

  • Cod produs: 8594004015884
  • Disponibilitate: 50
  • 16,00 lei

Etichete: crizantema