Bulbi Canna Greenleaved Pink President

Bulbi Canna Greenleaved Pink President

Pachetul contine 1 bulb


Raspandita pe toate continentele,aceste plante sunt de o frumusete ireala, adeseori alaturi de orhidee sunt numite "regine ale florilor".

Inaltimea variaza intre 40cm si 2m,in functie de specie, putand fi plantata in ghiveci,dar in tara noastra se planteaza in gradina in lunile martie-aprilie.

Canna nu este pretentiosa in ceea ce priveste solul ( pH 5-5,8 ),dar trebuie sa aveti totusi grija daca solul este prea sarac sa puneti in jurul plantei un pamant mai bogat. De preferat ar fi pamantul de sub pomii fructiferi (visin, cires) bogat in substante nutritive.

Cea mai importanta ingrijire ramane udarea care trebuie facuta in functie de dezvoltarea plantei, avand grija ca atunci cand este la stadiul de bulb sau mici lastare sa nu il inecati deoarece planta poate putrezi sau contacta diverse boli (mucegaiuri) datorate umezelii excesive.

Planta se va uda abundent abia dupa prima inflorire pana atunci se uda la 2-3 zile. 

La Canna, mucegaiul datorat umezelii excesive in perioada cand planta este la inceput de drum ramane principalul inamic putand duce chiar la putrezirea bulbului.

Ingrasamintele se amesteca in apa de udat si se administreaza la o luna respectand concentratiile de pe ambalaj. Se poate folosi orice ingrasamant din comert in functie de buzunarul fiecaruia.

Canna indica este o planta rezistenta fiind atacata de paianjenii rosii sau de puricii de frunze numai dupa ce acestia au degustat intreaga gradina ,totusi aplicarea insecticidelor la nevoie este benefica in dezvoltarea plantelor. 

Ciclul de inflorire continua va dura din iunie pana in noiembrie.O planta are circa 80 de flori pe o tulpina coexistand cel putin 40 de cupe.Exista specii cu florile colorate in rosu, galben, portocaliu, alb, roz, bicolore si multicolore.

Plantarea se face in orice fel de sol,putand fi adugat la nevoie putin ingrasamant.Dupa un an(un ciclu)dintr-un singur bulb se obtin 6 bulbi secundari care vor fi plantati separat in anul urmator. 

Planta necesita saptamanal indepartare florilor ofilite pentru a lasa loc mugurilor,fiecare tija are 3 stadii permanente ale infloririi coexistand muguri,flori mature si flori ofilite,acestea din urma indepartandu-se prin smulgere usoara.

Daca iti doresti o planta de Canna timpurie, poti sa pui bulbii intr-un ghiveci sau intr-o rasadnita inainte de a ii transplanta afara ,asa vei avea o inflorire din luna iulie pana in noiembrie,dar planta se dezvolta la fel de bine daca bulbii sunt plantati direct in gradina.

Spune-ţi opinia

Notă: Codul HTML este citit ca şi text!
    Rău           Bun

  • Cod produs: Bulbi Canna Greenleaved Pink President
  • Disponibilitate: Stoc epuizat
  • 8,99 lei