Hortensie Roz - Hydrangea macrophylla Pink 20cm

Hortensie Roz - Hydrangea macrophylla Pink 20cm

Hortensia sau Hydrangea Hortensis este una dintre cele mai intalnite flori din parcuri si gradini. Originara din China si Japonia, aceasta planta perena decorativa este foarte apreciata datorita florilor sale mari si viu colorate si perioadei mari de inflorire – de la inceputul verii pana toamna tarziu. Hortensia prefera zonele usor umbrite si iubeste apa din abundenta. Chiar daca nu este o planta de interior, poate fi crescuta si in ghivece, eventual mutata in gradina dupa inflorire.
Planta se prezinta in conditii naturale sub forma unui arbust tufos cu numeroase tulpini rezultate din lastari crescuti pe o radacina superficiala.
Culoarea Hortensiei depinde de aciditatea solului in care a fost plantata. Astfel intr-un sol acid, florile Hortensiei vor avea o nuanta de albastru iar intr-unul alcalin, diferite nuante de roz sau de rosu. Pentru florile albastre, PH-ul trebuie sa fie in jur de 4-4,5, iar pentru cele roz si rosii, PH-ul trebuie sa fie intre 5 si 5,6. Hortensia trebuie plantata intr-un pamant de buna calitate. Locul de plantare trebuie sa fie astfel pozitionat incat Hortensia sa beneficieze de razele soarelui dimineata dar nu si la amiaza. Este o planta iubitoare de apa, indicat fiind ca in zilele de vara sa fie udata cat mai des.

Este recomandat ca hortensia sa fie fertilizata rar ,  prea mult nitrogen ducand la stoparea infloririi. Aplicatiile se fac la radacina, la inceputul sezonului.

Hortensia nu are nevoie intotdeauna de taieri de formare, dar aceasta operatiune poate fi facuta in fiecare primavara, cand apar noii lastari. Taierile se fac exact deasupra nodului de pe tulpina. Daca nu e taiata, Hortensia va inflori in continuare, dar ciorchinii de flori nu vor mai fi la fel de mari, din cauza tulpinilor numeroase. Florile uscate se lasa pe tije peste iarna pentru a proteja de inghet lastarii tineri de sub ele.Hortensiile pot fi atacate de ciuperci care pot aparea din cauza udarii in exces, a udarii la ore nepotrivite din timpul amiezii sau de la alte surse. Daca observi ca Hortensiile tale au pete negre sau maronii pe frunze sau, din contra, acestea sunt decolorate, este posibil sa fie atacate de o ciuperca. In acest caz, foloseste un tratament impotriva ciupercilor de plante, pe care il poti cumpara din magazinele de specialitate.

Petele maronii pot sa apara si de la razele soarelui. Daca dupa ce a plouat apare un soare foarte puternic, apa ramasa pe frunze sau flori va duce la formarea unor pete maronii.

Plantele au inaltimea de +20cm.

Spune-ţi opinia

Notă: Codul HTML este citit ca şi text!
    Rău           Bun

  • Cod produs: 8594004013552
  • Disponibilitate: 10
  • 59,90 lei