Capsicum P10

Capsicum  P10

Acest gen, originar din America de Sud, cuprinde, alaturi de ardeii comestibili (grasi sau iuti), si cateva varietati horticole care se cultiva exclusiv pentru valoarea decorativa a fructelor; sunt plante de regula anuale, fiind urmare desfiintate atunci cand fructele incep sa se zbarceasca si sa cada.

Cultivare

Primavara si vara, planta se mentine la o temperatura cuprinsa intre 16 si 21 grade Celsius; se expune la lumina buna si se cultiva in compost fertil, propice. Udati-o abundent in perioada de crestere, in special cand temperatura este ridicata. Adaugati in apa un ingrasamant bun in fiecare saptamana, mai ales cand incep sa se formeze fructele; opriti administrarea ingrasamintelor atunci cand fructele sunt dezvoltate complet.

Toamna si iarna planta suporta o temperatura minima de 10 grade Celsius; are nevoie de aer proaspat, dar nu trebuie expusa la curenti de aer rece. Udati-o astfel incat sa mentineti pamantul usor umed; indepartati planta la inceputul primaverii, cand fructele incep sa se usuce si sa cada.

Reproducere

Efectuati insamantarea in februarie- martie, utilizand un compost propice pentru insamantare, mentinut umed, la 18-21 grade Celsius; asigurati putin aer racoros care va impiedica semintele sa putrezeasca. La sfarsitul lui martie plantutele vor fi indeajuns de mari pentru a putea fi manuite; plantati-le in ghivece diferite, continand compost fertil.

Pericole si precautii

Daca frunzele se usuca si cad inseamna ca planta nu este ingrijita corect; poate fi udata insuficient, lumina poate fi prea slaba, temperatura poate fi inadecvata sau nu s-au administrat ingrasaminte.

Musculitele albe se recunosc usor, deoarece se inalta in zbor cand planta este scuturata; combateti-le cu insecticide sistemice. Paianjenul rosu isi face semnalata prezenta prin plasele subtiri tesute pe vlastare; apare doar atunci cand aerul este prea uscat; de aceea, sporiti umiditatea ambientului prin stropiri regulate, iar daca este necesar folositi un acaricid specific.

Spune-ţi opinia

Notă: Codul HTML este citit ca şi text!
    Rău           Bun

  • Cod produs: 8594004016539
  • Disponibilitate: 4
  • 14,90 lei

Etichete: capsicum