Leandru - Oleander

Leandru - Oleander

Leandrul este un arbust generos, vesnic verde, ce se poate cultiva cu succes si la noi în tara in ghiveci ; durabil, putin dificil ca si  ingrijire, infloreste  toata vara. Singura restrictie pe  care o avem este sensibilitatea la temperaturile scazute, ceea ce ne impiedica  sa-l plantam direct  in pamant.

Ramurile sale sunt elastice, bogat imbracate de frunze lanceolate, dure, netede, colorate verde oliv. 

Florile pot fi simple sau involte. Exista diverse nuante de roz ale florilor de leandru, acestea sunt cele mai raspandite, impreuna cu cele albe. Alte varietati au florile galben pai, galben lamaie sau roz cu tenta portocaliu deschis, altele au in mijloc o mica rozeta galbena, creionata cu firicele rosii. Florile mai pot avea culoarea rosie sau rosu ciclamen.

Leandrul infloreste in perioada mai - octombrie.

Solul preferat de leandru este format dintr-un amestec de pamant de gradina cu putin nisip pentru asigurarea drenajului. 

In ceea ce priveste lumina si amplasarea, este recomandat sa asigurati plantei o lumina cat mai buna si soare in perioada verii, pentru a obtine flori frumos dezvoltate si viu colorate.

Temperatura minima este de 3-4 grade C.

Vara, Leandrul se uda din abundenta. Spre toamna, udarile se vor reduce, urmand ca iarna sa fie udat o data la 2-3 saptamani cu putina apa, atat cat pamantul sa fie umed.

Leandrul este o planta rezistenta la daunatori, dar poate fi atacat de afide si de paduchii testosi. De aceea este bine sa stropim plantele cu apa si pe frunze din cand in cand, in mod special vara. 

Atentie!!!

Seva plantei este toxica, trebuie sa avem grija sa ne spalam pe maini daca am intrat in contact direct cu ea.


Spune-ţi opinia

Notă: Codul HTML este citit ca şi text!
    Rău           Bun

  • Cod produs: 8594004016478
  • Disponibilitate: 9
  • 43,60 lei

Etichete: leandru