Butasi Zmeur

Butasi Zmeur

Zmeurul este arbust ale carui tulpini traiesc numai doi ani. Intr-un an, creste din coletul radacinii sau din asa-numita radacina de suprafata, lastari de 1,5-3 m cu sau fara tepi care  In al doilea an - dupa rodire - mor ( se usuca si trebuie eliminati).

Radacina de sistem a zmeurului se extinde pana la 50 cm, dar masa principala a radacinilor este situata la o adancime de 10-30 cm.

Intra in vegetatie foarte devreme, dar florile se dezvolta abia mai tarziu. 

Zmeurul este o planta auto-polenizatoare, dar cu toate acestea, se obtine un rezultat o mai bun dupa polenizarea cu polen strain, de aceea este mai bine ca la infintarea plantatiilor sa se foloseasca mai multe soiuri. 

Dupa maturare fructele isi pierd rapid fermitatea, ceea ce face ca la recoltare sa se intervina de mai multe ori la rand.

Cea mai importanta cerinta a acestei plante se refera la tipul de sol. Are nevoie de un sol umed, dar accepta si solurile putin mai nisipoase, atata timp cat sunteti pregatit sa le udati saptamanal in lunile mai calde de vara. Pentru rezultate foarte bune, solul trebuie sa fie neutru din punct de vedere chimic.
Fructele de zmeura ies destul de tarziu, asa ca nu este nevoie de o ingrijire speciala impotriva inghetului.

Zmeura creste in salbaticie in tinuturile impadurite, asa ca umbra nu constituie o problema pentru aceasta planta.
Cand sa plantati zmeura?
Luna octombrie este luna perfecta pentru plantarea zmeurei, dar ea poate fi sadita si in luna martie, daca vremea si solul permit acest lucru.
Pentru a planta zmeura, sapati un sant de 30 de cm adancime si un metru latime. Daca plantati mai mult de un singur rand, lasati aproximativ 1.7 m intre randuri, pentru a permite radacinilor sa se raspandeasca liber , si pentru a putea aduna fructele vara.
Zmeura are nevoie de suport. Instalati suportul dupa ce ati sapat santul, dar inainte de a planta. Planta nu trebuie legata strans de acest suport.
Puneti zmeura in santul sapat, cu plantele la 45 de cm una de alta, si acoperiti radacina cu pamant. Acest lucru va ajuta la formarea unor radacini mai viguroase.
In sfarsit, taiati planta pana ajunge la cam 15 cm de nivelul solului. Acest lucru poate parea putin drastic, dar daca retezarea nu se face corect, planta va fi serios slabita.

Spune-ţi opinia

Notă: Codul HTML este citit ca şi text!
    Rău           Bun

  • Cod produs: 5949041185050
  • Disponibilitate: Stoc epuizat
  • 10,90 lei

Etichete: butasi, zmeur