Arbust Coacaz butas

Arbust Coacaz butas

Coacazul negru creste In regiunile temperate boreale din Eoroasia, din vest din Anglia, Franta, pana spre est In Manciuria. Limita de nord fiind Laponia, iar cea de sud, Armenia si Himalaya.

Coacazul negru este o tufa, un arbust, care creste spontan la margini de padure, acolo unde are suficienta lumina. El este cultivat si In gradini, avand locul lui privilegiat In preajma gardurilor, unde alcatuieste asociatii dense, ca un fel de hotar natural. Are fructele mici, negre si parfumate, dar gustul lor nu este prea Imbietor. In schimb, calitatile terapeutice fac din coacazul negru o minune a naturii. El dezintoxica organismul, regleaza activitatile hormonale, elimina anemia, stimuleaza cresterea si consolidarea oaselor, ajuta la regenerarea organismului si prelungeste viata. Studii medicale recente arata ca substantele continute de boabele de coacaz negru au un puternic efect ANTI CANCER.   In medicina popoarelor nordice si baltice, acest fruct, care se coace In semiumbra padurilor si a poienilor, este considerat un adevarat panaceu. Mirosul sau puternic, culoarea Inchisa a sucului sau si vitalitatea sa extraordinara i-au inspirat pe primii vindecatori populari, care au considerat aceasta planta drept magica. 

O tufa de coacaz trebuie sa aiba 15-20 tulpini in varsta de 1-5 ani.

Taierea de rodire si intretinere consta in eliminarea tulpinilor mai batrane de 5 ani, care se inlocuiesc cu lastari ce apar in zona coletului.

Tulpinile de 2-5 ani au pe ele ramificatii laterale, care se scurteaza la 20-30cm. Cele batrane se pot scurta la un mugure.

Ramurile uscate, frante, subdezvoltate sau bolnave se indeparteaza.

Dupa taiere, tufele  trebuie sa fie bine luminate si aerisite.

Taierile se fac primavara, inainte de pornirea in vegetatie.

Spune-ţi opinia

Notă: Codul HTML este citit ca şi text!
    Rău           Bun

  • Cod produs: 5949041185008
  • Disponibilitate: Stoc epuizat
  • 8,00 lei

Etichete: butasi, coacaz