Descriere categorii brazi naturali

CATEGORII PRODUSE



Gold (Categoria A – Q1)

Bradul este stufos de la baza pana la varf, cu ramuri raspandite simetric pe toata inaltimea.
Pentru a corespunde cerintelor de densitate, bradul Gold trebuie sa prezinte o densitate a coroanei de peste 70%, astfel:
- Intre 100-150cm – cel putin 5 niveluri de ramificatii.
- Intre 150-200cm – cel putin 6 niveluri de ramificatii
- Intre 200-250cm – cel putin 8 niveluri de ramificatii.
Forma coroanei este una conica, latimea la baza reprezentand aproximativ ½ din inaltime.
Culoarea este uniforma, verde inchis, fara variatii.
Are trunchiul drept de la baza pana la varf, amplasat in centrul coroanei.



Silver (Categoria B – Q2)
Bradul este stufos intre baza si varf, exista putine lipsuri si asimetrii, aspect general bun.
Pentru a corespunde cerintelor de densitate, bradul Silver trebuie sa prezinte o densitate a coroanei de 50-70%, astfel:
- Intre 100-150cm – cel putin 4 niveluri de ramificatii.
- Intre 150-200cm – cel putin 5 niveluri de ramificatii
- Intre 200-250cm – cel putin 7 niveluri de ramificatii.
Forma coroanei este regulata, cu potentiale lipsuri pe 1-2 dintre nivelele de ramificatie.
Culoarea este uniform, verde inchis, fara variatii.
Poate avea trunchiul neregulat, fara a afecta aspectul general al bradului.



Bronz (Categoria C – Q3)
Bradul este stufos intre baza si varf, exista putine lipsuri si asimetrii, aspect general bun.
Pentru a corespunde cerintelor de densitate, bradul Silver trebuie sa prezinte o densitate a coroanei de 30-50%, astfel:
- Intre 100-150cm – cel putin 3 niveluri de ramificatii.
- Intre 150-200cm – cel putin 4 niveluri de ramificatii
- Intre 200-250cm – cel putin 6 niveluri de ramificatii.
Forma coroanei este regulata, cu potentiale lipsuri pe o parte sau la toate nivelele de ramificatie.
Culoarea este uniform, verde inchis, fara variatii.
Poate avea trunchiul neregulat, fara a afecta aspectul general al bradului.


categorie-brazi

“Nordmann” reprezinta soiul de brad Abies Nordmanniana (Brad de Caucaz).
Pomii de Craciun taiati sunt etichetati conform standardelor “Asociatiei Producatorilor de Brazi de Craciun din Danemarca” si sunt ambalati individual.