ACARICID - ENVIDOR 240 SC - 1L

ACARICID - ENVIDOR 240 SC - 1L
Modul de actiune
Spirodiclofen este un nou acaricid din familia ketoenolilor. Actioneaza princontact si ingestie ca inhibitor al sintezei lipidelor si prezinta o foarte buna actiune de combatere impotriva unei game largi de acarieni: tetranichizi,eriofizi si tarsonemizi.

Envidor are o puternica actiune ovicida, controleazatoate stadiile juvenile de larva si de nimfe si reduce substantial fertilitateafemelelor. Adultii care ramân reprezinta baza trofica pentru pradatori,pastrându-se astfel echilibrul in ecosistem. Produsul este lipofilic: el sefixeaza in stratul ceros al cuticulei si nu este spalat de precipitatii.Actiunea nu este influentata de temperaturile extreme. Nu are efect de soc.Perioada de protectie este foarte lunga, de peste 40 de zile. Datorita modului noude actiune, Envidor nu prezinta rezistenta incrucisata cu alte acaricide, fiinddeosebit de util in combaterea populatiilor rezistente la acaricidele utilizatein prezent. Envidor are o actiune foarte buna si fata de anumite grupe deinsecte precum purici meliferi (Psylla), cicade si unii paduchi testosi(Quadraspidiotus perniciosus, Lepidosaphis ulmi). Este foarte bine tolerat deplante.

Modul de utilizare

- pentru mar
Envidor are o flexibilitate mare in aplicare. Din considerente de strategieantirezistenta, el se utilizeaza intr-un singur tratament pe sezon la debutulatacului dupa inflorit sau la cresterea fructelor, in functie de avertizare,pentru tratamentul de vara. Timpulde pauza inaintea recoltarii: 14zile. 

- pentru vita-de-vie
Se recomanda ca produsul sa fie utilizat pentru un tratament pe sezon inparcelele unde se depaseste pragul economic de daunare (15 acarieni/lastar sau3-5 acarieni/frunza), intr-una din urmatoarele fenofaze:
- in faza dintre dezmugurit si lastar de 10-15 cm, in special pentru speciilede eriofizi
- dupa compactarea ciorchinelui sau intrarea in pârga. Timp de pauza: 14 zile. 

- pentru castraveti, ardei gras, vinete
Se recomanda efectuarea unui tratament pe sezon, la avertizare, la concentratia de 0,04%, intr-un volum desolutie de 600-1000 l/ha.  Timp de pauza pâna la recoltare: 3 zile. 

- pentru soia 
Se recomanda efecturarea unui tratament pe sezon, la avertizare, de obicei in faza de formare a boabelor. Volumul de solutie este de 300-400 l/ha.

Pentru asigurarea unei eficacitati maxime, este necesara efectuarea unuitratament de calitate prin pulverizareacorespunzatoare a plantelor, in special pe partea inferioara a frunzelor.Cultura Organism tinta Doza
Mar Acarieni (Tetranychus ulmi, Pannonycus ulmi, Aculus spp.) 0,6 l/ha (0,04%)
Vita de vie Acarieni (Tetranychus ulmi, Calepitrimerus spp.) 0,4 l/ha (0,04%)
Castraveti (sere) Paianjenul rosu comun (Tetranychus urticae)Paianjenul lat (Polyfago tarsonemus latus) 0,04% (0,4 l/ha)
Ardei gras (sere) Paianjenul rosu comun (Tetranychus urticae)Paianjenul lat (Polyfago tarsonemus latus) 0,04% (0,4 l/ha)
Vinete (camp) Paianjenul rosu comun (Tetranychus urticae)Paianjenul lat (Polyfago tarsonemus latus) 0,04% (0,4 l/ha)
Soia Paianjenul rosu comun (Tetranychus urticae) 0,3 l/ha

Spune-ţi opinia

Notă: Codul HTML este citit ca şi text!
    Rău           Bun

  • Cod produs: 8594004016232
  • Disponibilitate: 1
  • 916,00 lei

Etichete: fitosanitare, acaricide