INSECTICID - CORAGEN 20 SC 200 ML

INSECTICID - CORAGEN 20 SC 200 ML
Produs CORAGEN 20 SC
Substanta activa Clorantraniliprol – 200 gr/litru
Combate activitatea
Gandacul de Colorado, Viermele merelor, Omida marmorata, Minierul circular, Viermele prunelor, Molia vitei de vie
Plante tratate
Alun, ardei, bostan, cais, castraveti, ceapa, cires, dovleac, fasole, gogosari, gutui, mar, morcov, par, pastarnac, patrunjel, pepeni, piersic, prun, soia, telina, tomate, usturoi, varza, vinete, visin
Formulare
SC – suspensie concentrata
Tip de aplicare
Pulverizare
Mod de prezentare 200 ml
Producator Dupont

Caracteristici tehnice

CORAGEN 20 SC este un insecticid din gama Rynaxypyr®, cu molecula unica din clasa antranilamide, cu spectru larg de combatere asupra mai multor specii de daunatori. Acest insecticid nou are un mod de actiune diferit de al celorlalte insecticide cunoscute si un efect puternic asupra speciilor tinta prin contact si ingestie, la utilizarea unor doze reduse la hectar.


Mod de actiune si utilizare
Coragen SC ofera o protectie excelenta a culturii, actioneazã rapid asupra oualelor, larvelor si adultilor, daunatorii ne mai hranindu-se dupa ingestia sau contactul cu Coragen®
– Eficient si de lunga durata (14-21 zile).
– Rezistent la spalare – ploaia cazuta la 2 ore dupa tratament nu diminueaza eficacitatea produsului
– Profil toxicologic si ecotoxicologic favorabil, sigur pentru om si mediul inconjurator.
– Recomandat pentru folosirea in programele de combatere integrata (IPM – Integrated Pest Management) si programele de combaterea rezistentei daunatorilor (IRM – Insecticide Resistance Management).
– Compatibil cu majoritatea produselor pentru protectia plantelor.

Coragen® este un insecticid cu actiune sistemic locala si translaminara ce activeaza receptorii rianodinei, stimuland eliberarea ionilor de Ca++ din depozitele interne ale muschilor netezi si striati ai insectei, ce determina paralizia muschilor, controlul defectuos al miscarilor, letargie generala si, in final, moartea daunatorului. Actioneaza prin ingestie si absorbtie cuticulara. Inhibarea hranirii insectei survine rapid, de la cateva minute pana la cateva ore dupa ingerare. Daunatorul afectat de produs devine imobil si dezorientat ceea ce determina caderea lui de pe frunze, caracteristic pentru o protectie excelenta a culturii. Activitatea ovi-larvicida este determinata de absorbtia produsului Coragen® prin corion si, ulterior, pe cale orala, larva neonata ingerand corionul in momentul ecloziunii. in acest stadiu, larva ingera o doza suficientã de produs astfel incat sa inceteze rapid hranirea si moare inainte de ecloziune. Moartea larvara survine intr-un interval de timp de 24 – 60 ore dupa procesul initial de ingerare/absorbtie. Prin modul sau specific de actiune, Coragen® protejaza cultura pentru un interval de pana la 21 zile in functie de momentul aplicarii.

Timp de pauza
De la ultima aplicare si pana la recoltare trebuie sa treaca 30 zile la strugurii pentru vin, 14 zile la cartof, mar, prun, 3 zile pentru strugurii de masa.


Cultura Agent daunator
Doza Doza per 1,5 ml
Vita-de-vie

Molia vitei-de-vie

150-175 ml/ha 10 l apa/ 100 mp
Mar

Viermele merelor

150 ml / ha 15 l apa/ 100 mp
Mar

Omida marmorata

150 ml / ha 15 l apa/ 100 mp
Mar

Minierul circular

150 ml / ha 15 l apa/ 100 mp
Prun

Omida paroasa

100 ml / ha 15 l apa/ 100 mp
Prun

Viermele prunelor

100 ml / ha 15 l apa/ 100 mp
Cartof

Gandacul de Colorado

50 - 62.5 ml / ha 15 l apa/ 250 mp


Spune-ţi opinia

Notă: Codul HTML este citit ca şi text!
    Rău           Bun

  • Cod produs: 3576960040143
  • Disponibilitate: 1
  • 314,00 lei

Etichete: fitosanitare, insecticid