Plantare arbusti, arbori si flori


Toti ne dorim sa avem plante sănătoase care sa atraga vizitatorii cu aspectul lor. Pentru acest lucru, trebuie să avem grijă de ele, chiar de la începutul plantarii. Pentru ca noile noastre plante sa se dezvolte bine în grădină, trebuie sa fie plantate în conformitate cu anumite reguli.

Primul lucru care trebuie facut la plantare il reprezinta pregatirea spatiului in care planta va fi amplasata. In acest scop se sapa o groapa, care trebuie sa fie cel putin dubla(atat in diametru cat si in adancime), fata de recipientul în care se afla planta. In partea de jos a gropii, pamantul trebuie sa fie afanat pentru a permite pătrunderea cu ușurință a radacinilor plantei în straturile profunde ale pământului. Este recomandat ca peste pamantul afanat sa se adauge sol vegetal, care conține substanțe nutritive necesare pentru cresterea si dezvoltarea armonioasa a plantei. Solul vegetal se adauga pana la jumatatea gropii sapate. Putem folosi, de asemenea, pământul excavat de la saparea gropii, insa in acest caz pamantul se amestecă cu compost sau alte îngrășăminte organice, pregătite în prealabil.

Urmatoarea etapa este extragerea plantei din ghiveci, cu grija, pentru a nu rupe ramificatiile radacinilor. Apoi, o asezam in groapa sapata in prealabil, iar în cazul în care rădăcinile sunt foarte compacte, le putem desface putin. Astupati toate rădăcinile plantei cu pamant. Atragem atenția asupra faptului ca toate rădăcinile sa fie cu varful in jos. La sfârsit tasam usor pământul în jurul plantei și udam abundent. Dacă în urma udarii nivelul solului este mai mic, se adaugă sol de grădină, apoi se taseaza din nou usor.

În următoarele câteva zile trebuie sa udam bine planta.

Pentru a mentine un nivel de umiditate constant al solului si pentru a impiedica aparitia buruienilor, este recomandat ca in jurul plantei sa se presare scoarta decorativa.

Plantari-arbori-arbusti-flori3OLYMPUS DIGITAL CAMERAPlantari-arbori-arbusti-flori2