Magnolia Susan 100 - 125 cm

Magnolia Susan 100 - 125 cm

PRODUSUL POATE FI VIZUALIZAT SI RIDICAT DIN DEPOZITUL SILVA GROUP.

Le cultivam, le Ingrijim si le admiram, uimiti de frumusetea si miresmele lor. si cred ca nu exista om caruia sa nu Ii placa florile, chiar daca In masuri diferite. Una dintre aceste craiese ale primaverii este magnolia, de a carei frumusete se bucura nu doar cel care o Ingrijeste, ci si Intreaga comunitate.

Numele sau vine de la un botanist francez, Pierre Magnol (1638 – 1715), Insa magnolia este cunoscuta si cultivata In Asia si America cu mult Inainte de acest botanist. In China, de exemplu, se stia despre ea Inca din 1083, cand era folosita pentru tratarea unor boli. In Romania, Insa, a ajuns abia In 1880.

Ea cuprinde mai multe soiuri de arbori si arbusti, In functie de originea lor, dar si de modul In care cercetatorii au Incrucisat speciile pentru a produce altele noi.

Inaltimile arborilor sunt diferite, variind Intre 3 metri (magnolia liliflora) si chiar 30 de metri (In cazul magnoliei grandiflora sau magnolia acuminanta), Insa cercetatorii au creat si plante mult mai mici, de ghiveci.

In ceea ce priveste florile lor, acestea sunt solitare, mari, diferit colorate, putand fi albe, roz, purpurii, mov sau chiar verzi-galbui sau albastrui.

Magnolia nu este deloc o planta pretentioasa. Sigur, cu exceptia gerurilor de primavara, care afecteaza orice planta ce a Inmugurit mai devreme. Iubeste soarele, Insa poate fi cultivata foarte bine si In zone cu umbra temporara, cum ar fi la umbra altor copaci. Insa magnoliile plantate In aceste conditii nu se vor dezvolta la fel ca si cele care se bucura de soare din plin. Veti vedea ca cele de la umbra sunt mai firave, iar florile sunt mai rare. De asemenea, pentru a preveni ruperea  este indicat ca plantele sa fie protejate de vant. De aceea este bine ca ele sa fie plantate langa ziduri sau cladiri. In ceea ce priveste distanta dintre ele, sau de alti arbori, este bine sa pastrati o distanta de 3-4 metri, pentru a se putea dezvolta coroanele frumos si pentru a avea suficienta apa.

In ceea ce priveste plantarea lor, aceasta se poate face atat primavara, cat si toamna. Daca le plantati primavara, totusi, trebuie sa nu fie mai tarziu de timpul cand Incep sa apara frunzele pomilor. Daca vedeti copacii ca au Inmugurit, este bine sa asteptati pana In toamna, altfel veti omorI planta In zadar.

Solurile In care se cultiva sunt umede si usor drenabile, usor acide si alcaline, bogate In materii organice, compost sau Ingrasamant de frunze. Dupa ce ati ales locul potrivit, sapati o groapa In care sa asezati arbustul. Aceasta trebuie sa fie destul de mare, Incat radacinile sa stea lejer. In ceea ce priveste adancimea, este recomandabil sa Il asezati la o adancime egala cu cea care este indicata pe tulpina, adica cea la care a fost plantat In sera. Magnolia este un arbust cu radacini care Isi aduna substantele hranitoare din pamantul de la suprafata, asa ca plantarea prea adanca nu va fi cea mai buna solutie.

Este bine ca In primul an sa o udati mai des, pentru a se putea dezvolta corespunzator. In general, apa provenita de la ploi este suficienta pentru arbustii care au si stratul protector de material lemnos. In zonele mai uscate Insa, unde ploua rar, radacinile trebuie udate saptamanal, cu circa 5 litri la fiecare udare, dar cu mare grija, ca sa nu le Inecati. Daca folositi furtunul pentru a le uda, trebuie sa aveti grija pentru a nu le rani radacinile. Taierea arbustului nu este necesara, decat daca doriti sa reduceti din dimensiunile coroanei.

Magnolia nu este o planta foarte pretentioasa, ea sufera rareori de pe urma atacului insectelor sau al bolilor.

Inaltime planta
Inaltime 100 - 125 cm

Spune-ţi opinia

Notă: Codul HTML este citit ca şi text!
    Rău           Bun

  • Cod produs: 8594004011107
  • Disponibilitate: 8
  • 512,30 lei

Etichete: magnolie